15/10 Startmoment inventarisatie funerair erfgoed

Ik hou van erfgoed

Vanaf volgende week beginnen we met de startmomenten op het terrein voor de inventarisatie van de begraafplaatsen. Het is de bedoeling dat men op deze manier vertrouwd geraakt met het inventariseren.

Hieronder vind je een overzicht van de startmomenten. We hopen alvast op aangenaam nazomerweer!

Startmoment site Wuustwezel: maandag 15 oktober van 9 tot 12 uur.
afspraak voor de hoofdingang van de kerk, Dorpsstraat 100 te Wuustwezel.

Startmoment site Zoerseldonderdag  18 oktober van9 tot 12 uur.
afspraak voor de hoofdingang van de kerk, Kerkstraat 1, Zoersel.

Startmoment site Schildewoensdag 24 oktober van 14 tot 17 uur.
afspraak aan het plein voor de kerk, Kerkplein te Schilde.

Voor wie nog graag wil deelnemen, maar op geen van deze momenten vrij is, wordt een inhaalmoment gepland. Als je hier interesse voor hebt, kan je dit laten weten per mail of telefonisch via Erfgoed Voorkempen, Toplina Puttemans, 03 312 98 72, toplina.puttemans@rldv.be

 

Op 18 september zijn de gemeenten Schilde, Wuustwezel en Zoersel gestart met de opmaak van een beheersplan voor de kerk en de begraafplaats. In een beheersplan wordt een visie vastgelegd voor het behoud, onderhoud en beheer voor de volgende 20 jaar.

Het ontwikkelen van een visie gebeurt echter niet over één nacht ijs. Aan de opmaak dit plan gaat heel wat inventarisatie- en studiewerk vooraf. Dit studiewerk zal deels worden uitgevoerd door het studiebureau Antea – Arat.  Maar ook lokale inwoners en sympathisanten worden uitgenodigd om hieraan mee te werken!

Voor het inventariseren van de graven, zijn we op zoek naar een gepassioneerd vrijwilligersteam. Op deze manier maken we in elke gemeente een toekomstplan dat door iedereen gedragen wordt!