Opendeur - Terug in de tijd

Gemeenteschool ’t Blokje krijgt een nieuwe school. In september verhuizen leergroepen 3, 4, 5 en 6 al naar de nieuwe gebouwen. Daarna start fase 2 van de werken en worden de gebouwen in de Kerkblokstraat afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe gebouwen.
De school in de Kerkblokstraat is eigenlijk de oude ‘jongensschool’. De gemeentelijke jongensschool werd opgericht in 1876 in de Kerkblokstraat. Eerst was er het schoolhuis met aanpalende klassen tegen de straatkant. Later volgden de andere klassen en de speelplaats.
Dit stukje geschiedenis gaat dus plaats moeten maken voor de nieuwe school: de school voor de toekomst. In september begint men aan de afbraak en daarom wordt de school nog een keertje opengesteld voor iedereen die wenst.
Op zaterdag 18 mei van 14.30u. tot 22u. is iedereen welkom in ’t Blokje. Je kan nog eens rondwandelen in de klassen, de gangen, de refter. Ook zullen foto’s uit de oude doos tentoongesteld worden. Ook voorwerpen uit vervlogen tijden zullen te bekijken zijn.
Nababbelen en herinneringen ophalen kan op het terras op de speelplaats van de Kerkblokstraat.
Deze kans bieden we aan alle oud-leerlingen, oud-leerkrachten, alle mensen van Loenhout en omstreken… iedereen welkom!

Bron: UiTinVlaanderen.be

Waar?
Gemeenteschool 't Blokje
Kerkblokstraat 16, 2990 Loenhout (Wuustwezel) 51.4003155 - 4.6419598
Wanneer?
Dit evenement is gedaan
Sleutelwoorden
Prijs
free
Basistarief: 0,00 €
Contact
Fax: 03 690 46 55