Behaag... natuurlijk!

Behaag...natuurlijk met streekeigen planten!

Doe dit najaar mee aan de actie ‘Behaag…Natuurlijk’ en voorzie je tuin of erf van streekeigen planten. Je schept hierdoor veel voordelen. Streekeigen bomen en struiken groeien sneller, het groenafval is gemakkelijker te verwerken, ze zijn beter bestand tegen allerlei ziekten en de grillen van ons klimaat... én herkenbaar voor vogels en insecten van hier.

Promotie van streekeigen bomen en struiken
In de brochure 'Behaag...Natuurlijk' vind je meer info over de plantjes die we dit jaar aanbieden. Dit jaar worden er twee soorten als “Boom van het Jaar” aangeboden en er zijn ook weer enkele fruitboomsoorten in het aanbod opgenomen. De gekozen fruitboomsoorten zorgen allen voor een formidabele bloei, een waar eldorado voor wilde bijen en hommels. Terwijl het fruit, al dan niet afgevallen, een belangrijke voedselbron is voor vogels en vlinders. En wat de soorten betreft die te koop worden aangeboden, wordt opnieuw veel aandacht geschonken aan de promotie van autochtoon plantmateriaal.

Hoe bestellen?
Op het bestelformulier duidt je jouw keuze aan. Dit formulier dient uiterlijk woensdag 31 oktober ingeleverd te worden in het gemeente­huis (bureel groen/duurzaam). De bestelling dient contant ter plaatse betaalt te worden. Zorg dus voor cash-geld.

Wanneer afhalen?
Op zaterdag 7 december tussen 9.00 en 12.00 u kan je je bestelling afhalen aan het gemeentemagazijn (plastieken serre vooraan), Slijkstraat 5.

Meer info
Groendienst - 03 690 46 24 - groen@wuustwezel.be