Blijven volhouden allemaal

Aan het begin van het nieuwe jaar kwam Wuustwezel in het nieuws door de sterke toename van het aantal besmettingen. Daarmee waren we een opmerkelijke uitzondering in Vlaanderen. Veel mensen werden ongerust, zeker toen werd gesuggereerd dat hier een nieuwe variant de ronde deed.

Besmettingen in familiale kring

Ongerustheid is momenteel nog niet nodig, maar waakzaamheid des te meer. Er is geen uitbraak in onze woonzorgcentra. De besmettingen zijn familiaal, binnen de huiselijke kring en houden op het eerste zicht geen verband met elkaar. Het gaat ook niet om de gevreesde nieuwe Engelse variant; maar we hebben hier te maken met het gemuteerde virus, dat ook veel slachtoffers eiste in een rusthuis in Mol.

Wij hebben hier niet anders Kerst of Nieuwjaar gevierd dan in de rest van Vlaanderen. De stijging is dus niet meteen verklaarbaar. Feit is dat we meer besmettingen hebben dan elders, dus we moeten volhouden: ons gedrag blijven aanpassen en de geldende maatregelen maximaal toepassen.

Start vaccinaties

Ondertussen bereidt de Eerstelijnszone zich voor op de vaccinatiecampagne in onze regio. In de plaatselijke woonzorgcentra worden bewoners en personeel nog deze maand ingeënt. Daarna volgen de zorgverleners en de risicogroepen. Dat biedt het nodige perspectief voor de rest van dit jaar.