De poort naar het platteland

 

Ons toeristisch kantoor ‘Poort naar het Platteland’ werd ingehuldigd op 29 april 2011. Samen met de Gasthuishoeve maakt het deel uit van een informatiecentrum dat onderdak biedt aan de bibliotheek, Dienst Toerisme en Digipunt.

De onthaalruimte van het gebouw doet dienst als informatiekantoor, maar ook als ontmoetingsruimte. Je vindt er folders en flyers over toeristische activiteiten in de buurt of je kan er rustig de krant lezen bij een kopje koffie. Het zaaltje achteraan, met zicht op het platteland,  wordt ingezet voor lezingen & tentoonstellingen.

In 2018 werd ‘onze poort’ beloond met het toegankelijkheidslabel A+ van Toerisme Vlaanderen. We werden met andere woorden zeer positief geëvalueerd op het vlak van toegankelijkheid (lift, mindervalidetoilet, parkeerplaatsen, rolstoelvriendelijke ingang,…).

Het groendak, de waterpomp, extra isolatie, zonnepanelen en een gescheiden rioleringsstelsel maken het gebouw energiezuinig en duurzaam.

Ook de aangepaste ruimte voor het Digipunt lokt heel wat bezoekers naar de Gasthuishoeve. Hier kan je leren werken met computer(programma’s) en tablet.