Er is ook goed nieuws!

In tijden van crisis stroomt een warme gloed van solidariteit over Wuustwezel. De acties zijn ontelbaar, de creativiteit blijkt onuitputtelijk en de helpende handen zijn niet meer bij te houden. De hulpvragen die binnenkomen, worden in een mum van tijd ingelost. Er staat namelijk een sterk en groot team aan vrijwilligers klaar om daar waar het nodig is te helpen. Het platform www.wuustwezelhelpt.be is er om dit allemaal te bundelen en te coördineren. Dus heb je nood aan hulp of wil je zelf iemand helpen? Meld je aan op het platform en maak je kenbaar!

Een warme boodschap

Verenigingen schieten massaal in actie om mensen een leuke boodschap te brengen. De chiromeisjes van Loenhout deden een oproep om mooie tekeningen te maken. Ook de Notenkrakers zorgen voor een glimlach dankzij hun kaartjes voor Amandina en de Kade. De bewoners van den Dijk krijgen allemaal een persoonlijke boodschap van de leerlingen van Klimop. En er zijn nog tal van andere leuke dank-hoop-en-goed-nieuws-boodschappen die doorheen Wuustwezel vliegen. Uiteraard wordt hierbij ook de postbode bedankt. Zij worden tijdens hun dagelijkse ronde verrast door een bedankje aan de brievenbus. 

Op berenjacht

Waar lag die beer al weer? Op zolder, nog in de oude kinderkamer, of was deze gewoon nog volop in gebruik? Knuffelberen worden van onder het stof gehaald en voor de raam geplaatst. Zij kijken van achter het raam toe hoe vrolijke kindergezichtjes passeren om hen goeiedag te zeggen. Tijdens een wandelingetje in de buurt is het best oké om te gaan zwaaien naar deze knuffeldieren. Maar uiteraard houden we ons hierbij nog steeds aan de richtlijnen: het kan en mag, maar enkel voor een frisse neus, in de buurt van je woning, met de nodige afstand van anderen. 

De online vereniging

Lesgevers, monitoren en leidingsploegen kunnen hun creatieve brein duidelijk niet uitschakelen. De verplichte pauze van hun werking zorgt voor een boost aan nieuwe ideeën, die verspreid worden via social media. Zo zorgen sportverenigingen voor online work-outs en dagen ze de leden uit door het lanceren van originele opdrachten. De leidingsploegen maken digitale spelen om verveling tegen te gaan. De spelletjesmicrobe is duidelijker sterker dan het coronavirus en overwint! Doe zo voort!

Heb jij ook een leuk initiatief uitgewerkt? Stuur het door naar bieke.vangils@wuustwezel.be. Bedankt!