European Disability Card

De European Disability Card (of EDC) is een kaart om de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te vergemakkelijken. 
 
Wie kan de kaart aanvragen?
Wie erkend is door of hulp krijgt van een van de vijf Belgische instellingen die belast zijn met het integratiebeleid voor personen met een handicap, kan de kaart aanvragen. 
 
Hoe en waar gebruik je de kaart?
  • Je kan de EDC gebruiken voor cultuur-, sport- en vrijetijdsactiviteiten (bvb. bezoek aan bioscoop, theater, museum of attractiepark). 
  • Raadpleeg de website, reclame, flyers ... van de plaats die je bezoekt of neem contact op  met de organisator. Hij zal je informeren over de voordelen voor kaarthouders. 
  • In Wuustwezel krijg je 50% korting op gemeentelijke vrijetijdsactiviteiten. 
  • De kaart kan in België gebruikt worden en in de zeven andere deelnemende EU-landen: Cyprus, Estland, Finland, Italië, Malta, Roemenië en Slovenië. 
  • De kaart is strikt persoonlijk. 
Wie zijn de partners van de EDC?
Heel wat partners zoals Mini-Europa, de Grotten van Han of de Zoo van Antwerpen, maken al deel uit van het netwerk dat de kaart aanvaardt. Ook lokaal bestuur Wuustwezel is partner. Raadpleeg hier de volledige lijst. 
 
Waar vraag ik de kaart aan?
De kaart is gratis en kan je aanvragen bij één van de vijf Belgische instellingen die belast zijn met het integratiebeleid voor personen met een handicap. De procedure verschilt per organisatie en vind je hier.