Financiële steun voor slachtoffers overstromingen

foto: (c) VRTnwsHet lokaal bestuur van Wuustwezel wil 10 000 euro vrijmaken voor de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië. De plaatselijke afdeling van het Rode Kruis legt daar nog 1000 euro bovenop. De hulpverlening in het getroffen gebied zal nog maanden duren.

Financiële solidariteit

Het lokaal bestuur steunt het initiatief van het Croix-Rouge de Belgique om de noodhulp naar aanleiding van de overstromingen te coördineren. Het schepencollege stelt voor om 10 000 euro te schenken. Het voorstel moet nog worden goed gekeurd op volgende gemeenteraad, eind augustus. De plaatselijke afdeling van het Rode Kruis legt daar 1000 euro bij.

Jouw bijdrage hoeft niet zo groot te zijn, elk bedrag is nog steeds meer dan welkom via het rekeningnummer BE70 0000 0000 2525. Als je meer dan 40 euro per jaar schenkt, ontvang je een fiscaal attest, waarmee het bedrag voor 45% aftrekbaar is.

Het Rode Kruis is op heel veel plaatsen aanwezig en kan daardoor snel in actie schieten en noodhulp bieden. Sneller en efficiënter dan wie ook.. In eerste instantie zijn de concrete noden in kaart gebracht. Op basis daarvan worden nu concrete noodhulpacties ondernomen. Dat zal nog maanden duren.

Het is dus nog steeds zinvol om je kandidaat te stellen als helpende hand. Kijk voor meer info hierover op www.rodekruis.be/helpenhelpt.

foto: (c) VRTnws