Sportaanbod sportdienst

In Wuustwezel worden heel wat sportieve activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen: 

  • Voor de scholen organiseren we jaarlijks kleutersportdagen, een scholensportdag voor alle derde leerjaren en de scholenveldloop. 
  • Voor de jeugd: voor de jongsten worden er kleuterkampen georganiseerd, voor de lagere school omnisportkampen en voor de jeugd is er een ski- en snowboarddag in de krokusvakantie en een wakeboard- en adventurekamp in de zomer.
  • Voor volwassenen organiseren we wekelijks lessen Linedance. Deze gaan door op woensdag- en vrijdagvoormiddag van 9.30 tot 11.00 uur in de danszaal van sporthal Koch. Ook is er Taijiquan elke vrijdag van 09.00 tot 10.30 uur voor beginners en van 10.30 tot 12.00 uur voor gevorderden in GC Blommaert. In schoolvakanties gaan deze lessen niet door en ook op feestdagen wordt een les overgeslagen. Ook gaat er jaarlijks een lessenreeks Loop je fit door. Gedurende 10 weken bouw je op naar het lopen van 40 minuten aan een stuk. Deze lessenreeks vindt plaats in het voorjaar i.s.m. de Wuustwezelse atletiekclub GAV.  
  • Voor senioren is er jaarlijks een Sporteltoer, bestaande uit 8 sportdagen verspreid over het hele jaar. Deze gaan door in Kapellen/Stabroek, Brecht/Wuustwezel, Brasschaat, Essen/Kalmthout en Schoten). Ook worden er jaarlijks twee petanquetornooien georganiseerd in de zomer. 
  • Ook is er een aanbod aan G-sport in en om Wuustwezel. 
  • G-sport in een Wuustwezelse sportclub? Dat kan hier:
  • G-sportactiviteiten in de buurt

- de regionale G-sporttoer is een verzameling van 6 fijne G-sportactiviteiten. Als je aan minstens 2 van deze activiteiten meedoet kan je een prijs afhalen op je sportdienst. 

  • Regionale G-sportondersteuning

Koen Meeusen is de regionale G-sportconsulent waar je steeds terecht kan voor vragen over G-sport. Waar kan ik sporten? Welke sporten worden aangeboden? Enzovoort. 

Koen Meeusen
koen.meeusen@sport.vlaanderen
tel. 0496 78 59 68
www.gsportvlaanderen.be (op deze website kan je ook vinden waar je in buurtgemeenten nog aan G-sport kan doen)