Gooreind krijgt eigen dienstencentrum

De lokale dienstencentra gaan meer buurtgericht werken. Hiervoor beginnen ze onder andere met een antennewerking. Bovendien komt er een gloednieuw lokaal dienstencentrum in Gooreind. Er staan heel wat vernieuwingen op het programma:

  • In Gooreind komt een nieuw lokaal dienstencentrum met de naam Café Coda. Het wordt uitgebaat door Coda vzw en bevindt zich in de gebouwen van Coda aan de Bredabaan 743. Vanaf 1 september worden hier warme maaltijden aangeboden. Later wordt de dienstverlening geleidelijk uitgebreid.
  • Vanaf dit najaar worden er ook warme maaltijden aangeboden in het Wijkhuis van Sterbos. Nadien volgen hier ook informatieve en recreatieve activiteiten.
  • Begin 2022 opent er een antennepunt in de kapel van Braken.

Op deze manier spelen de dienstencentra in op lokale noden van de buurten en versterken we de sociale verbondenheid.

Reserveer een warme maaltijd

Elke middag wordt er vanaf 12 uur een warme maaltijd geserveerd in het dienstencentrum. Het menu bestaat uit soep, een hoofdgerecht en een dessert. Het maandmenu is te vinden op www.wuustwezel.be/warme-maaltijden.

Als je mee wil aanschuiven, wordt er gevraagd om 24 uur op voorhand te reserveren. Neem hiervoor contact op met het dienstencentrum in kwestie. Een maaltijd kost 7 euro of 6,50 euro voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming.

In het weekend en op feestdagen worden er geen warme maaltijden aangeboden. Als je verjaart en 65 jaar of ouder wordt, kan genieten van een gratis maaltijd. Dit aanbod is geldig gedurende de maand dat je verjaart. Graag wel vooraf reserveren.

Vrijwilligers gezocht

Help je graag en wil je graag jouw tijd waardevol invullen? De lokale dienstencentra hebben een ruime keuze aan vrijwilligerswerk. Zo kan je helpen in onze cafetaria’s, warme maaltijden serveren of als chauffeur rondrijden voor onze Minder Mobiele Centrale en/of Handicar.

Ben jij geïnteresseerd om één van onze vrijwilligersteams te komen versterken of mee op te starten in onze antennepunten? Neem contact op met een van onze dienstencentra, we leren je graag kennen.