Koop in Wuustwezel

Koop in Wuustwezel

Het is belangrijk dat mensen hun weg blijven vinden naar onze lokale ondernemers. Daarom lanceren de Wuustwezelse ondernemers samen met het lokaal bestuur de campagne Koop in Wuustwezel. Er komt ook een splinternieuwe bedrijvengids. Daarnaast zal je ook op ons dorpsplein, aan de winkels en tussen de mensen  #KoopInWuustwezel opmerken. 

Het lokaal bestuur zet haar ondernemers graag in de bloemetjes. De vele enthousiaste ondernemers uit Wuustwezel, Loenhout en Gooreind maken van onze gemeente de fijne, bruisende plek waar we graag wonen en winkelen. Hun fantastische inzet, eeuwige glimlach en steun aan het verenigingsleven brengen leven in de brouwerij. Daarom is het belangrijk dat mensen hun weg blijven vinden naar onze lokale ondernemers.

Lokaal winkelen in de kijker
Enkele jaren geleden zetten een aantal ondernemers het Project 2990 op poten. Hiermee kregen onze ondernemers een knap platform over het bedrijfsleven in onze gemeente. De vele acties, evenementen en aankondigingen voor klanten vonden gemakkelijk hun weg naar onze inwoners. Het succes van deze aanpak smaakt duidelijk naar meer.

Lokale ondernemers centraal
Tijd voor de volgende stap dus. De afgelopen maanden sloegen het lokaal bestuur en de Wuustwezelse ondernemers de handen stevig in elkaar. Na heel wat samen denken en overleggen ontstond #KoopInWuustwezel: een totaalconcept, waarbij de lokale ondernemers centraal staan. Elk bedrijf of handelaar kan zijn of haar diensten in de etalage te zetten. We ondersteunen die reclame met de nodige toeters en bellen. We zorgen voor een campagne met acties, die de ondernemers in Wuustwezel op de kaart zetten. Online, maar ook in ’t echt. Want daar draait ons project om: écht winkelen aanmoedigen en ondersteunen.

Twee nieuwe websites
Op de website www.koopinwuustwezel.be krijgt elke ondernemer een eigen plekje. Meer dan 2 000 straffe ondernemers kunnen zich zo presenteren op ons platform, met een knappe foto van het gezicht achter de zaak en een enthousiast woordje uitleg over het aanbod. Verder is er plaats voor verschillende interessante vacatures bij lokale bedrijven en kan je er natuurlijk alle weetjes en nieuwtjes vinden over ondernemen in Wuustwezel.
 
En dat is nog maar het begin. Voor een mooi en handig overzicht van de lokale bedrijven kan je terecht op www.bedrijvengids-wuustwezel.be. In die digitale bedrijvengids kan je gewoon intypen waar je naar op zoek bent en je ziet meteen bij welke lokale ondernemers je terecht kan.

Bruisend straatbeeld
Een minstens zo belangrijk doel is ons bruisend straatbeeld in the picture zetten. Winkelen in Wuustwezel is elkaar tegenkomen, een gezellige babbel maken en genieten van elkaars gezelschap. Dat aspect van shoppen kan je online niet vinden en is waarschijnlijk ook nergens zo plezant als bij ons. Op ons dorpsplein, aan de winkels en tussen de mensen zal je #KoopInWuustwezel opmerken. Overal waar je kijkt, staan onze ondernemers centraal.

Meer info
dienst economie - 03 690 46 13 - economie@wuustwezel.be