Loenhout maakt zich op voor Bloemencorso

Volgend weekend zetten ze in Loenhout nog eens de bloemetjes buiten… Letterlijk en figuurlijk. Want dan barst de 69ste editie van het Bloemencorso los en strijden honderden vrijwilligers om de felbegeerde wisselbeker.

Alle seinen staan op groen, na een jaar vol coronamaatregelen kan het grootste bloemencorso van België doorgaan op zondag 12 september.

In de verschillende buurtschappen is het aftellen begonnen. Talrijke vrijwilligers staan klaar om het publiek te verbazen met innovatieve ontwerpen, vernuftig vakmanschap en passie. Dit jaar zullen maar liefst 32 wagens strijden om de hoofdprijs.

Deze week worden de laatste lagen papier-maché aangebracht en worden de vormen ingekleurd. In de laatste uren voor de optocht, worden er honderdduizenden dahlia’s op de wagens gestoken. Een monsterklus, maar wel iets waar iedereen naar uitkijkt. Want dat is waar de corso om draait.

Veilig genieten van bloemencorso

De organisatie wil er een veilig evenement van maken.

  • Daarom moet je bij de ingang van het terrein een Corona Safe Ticket tonen of een negatieve PCR-test van maximum 48 uur oud.
    • Een Antigeen sneltest van maximum 24 uur oud of een herstelcertificaat van maximum zes maanden oud zijn ook geldig.
  • Daarmee krijg je een CST-polsbandje en kan je zonder beperkingen genieten:
    • een mondmasker is niet verplicht, de drankstanden kunnen volop draaien, je hoeft geen 1,5 meter afstand te houden en er is geen beperking in verplaatsing.

Groot feest

Naast het bloemencorso, kan je ook genieten van daverende drumbands en knotsgekke straatanimatie. Ook naast het parcours is er altijd wat leuks te doen.

Het foodtruckfestival is zeker een bezoekje waard. De kleinste bezoekers kunnen zich naar hartenlust uitleven op de kermis.

De verschillende buurtschappen voorzien ook de nodige drankstanden. Dat is de plaats bij uitstek om de verhalen en de emotie van de wagenbouwers te zien en horen.

Tickets

  • in voorverkoop €8 per persoon (tot zaterdag 17 uur)
  • aan de kassa op corsozondag € 10 per persoon.
  • Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen.
  • Er is géén beperkingen qua capaciteit

Programma
8:00 - 18:00: rommel- en curiosamarkt
10:00 - 20:00: foodtrucks en kinderfoor
14:00: start van de 69ste Koninklijke Loenhoutse Bloemencorso
16:00: Tweede doortocht aan de eretribune en prijsuitreiking
18:00: Tentoonstelling praalwagens