Nieuw(s)

Streekproductenbox 'Wezelse Weelde'

Kan je een glimlach inpakken? Is het mogelijk om gemoedsrust of stilte cadeau te doen?  Neen, dat kan niet. Maar daar komen we wel dichtbij met onze nieuwe doos vol streekproducten.

Ontdek de 'Wezelse Weelde': een doos gevuld met lekkernijen en producten van lokale handelaars. Op deze manier steunen we onze handelaars en hopen we producent en consument dichter bij elkaar te brengen. De doos zal gevuld zijn met o.a. Gooreindse honing, notenolie van De Oever, witte-nonnekeschocolade en een Wezels koekje van Patisserie Meeussen, aardbeienconfituur en tomatenchutney van Sjalotte, Sterke Peer bier, speelgoed van Clics, bioworst van het Pubentesvarken en gadgets van Wuustwezel. De inhoud van de doos is veranderlijk. 

De box is een ideaal geschenk voor een niet-Wuustwezelse vriend, de gastheer van een feestje, of gewoon voor jezelf. 

Te koop bij Dienst Toerisme aan 35 euro/doos. Grote bestellingen graag op voorhand doorgeven aub.

 

Dorpsgolf

Een unieke combinatie van golfen en erfgoed! Samen met je vrienden, collega's of familie ga je op stap in Wuustwezel of Loenhout. Onderweg vertelt de gids over de geschiedenis van ons dorp en begeleidt hij de golfspelletjes die plaatsvinden op een niet-conventioneel golfterrein. Binnen enkele maanden starten we ook in Gooreind met dorpsgolf.

  • Voor groepen tot maximaal 8 personen
  • De prijs bedraagt 10 euro/persoon (huur materiaal, gids en consumptie)
  • Reken erop dat je 3 uur onderweg bent voor een tour met 8 spelletjes
  • Graag 1 maand op voorhand reserveren

 

Beersgatroute

De 8ste themawandeling is een feit! De Beersgatroute verbindt Wuustwezel met het domein van de Franciscanessen in Gooreind langs weiden, bossen en parken. Voor wie het iets meer mag zijn dan 5 km, kan de lus maken via Oud-Gooreind en Beersgat terug tot aan de bibliotheek. Ook komt er een apart fiets- en ruiterpad in de voormalige OCMW-bossen. Binnenkort kan u bij ons terecht voor een folder van deze nieuwe Beersgatroutes.

 

Turfbelevingsbox

"Ontdek de verdwenen venen" tijdens 5 fietsroutes en 3 wandelroutes tussen Antwerpen en Breda. De routes nemen je mee doorheen landschappen waar de turfgeschiedenis zich afspeelde. 

Voor 8.50 euro is deze box van jou en geniet je van 5 eeuwen turfgeschiedenis.

 

Picknicken aan de Klot

Geen zin om te voorzien in je eigen middagmaal tijdens je fiets- of wandeltocht? De tafels staan immer gereed aan de Klot en de Piknikfabrik levert er sinds maart 2018 erg verzorgde picknicks. Reserveren kan via www.piknikfabrik.be

Picknicken in Wuustwezel

Toerisme zoekt vrijwilligers

Draag je Wuustwezel een warm hart toe? En heb je zin om anderen mee te laten genieten van ons mooi dorp? 

Toerisme Wuustwezel zoekt vrijwilligers! We kunnen helpende handen gebruiken op grote evenementen zoals de Dorpsdag, om signalisatie van fiets- en wandelpaden te controleren, om folders tot bij handelaars te brengen, om groepen te begeleiden op activiteiten,...

 

Onderox wandeltochten in de Kempen

Onderox organiseert reeds jaren fiets- en wandeltochten in de Kempen. In oktober 2018 lieten we 50 nieuwe wandelroutes op je los. 

Hoe werkt het:

  • Je vraagt tijdens de openingsuren van één van de deelnemende horecazaken een routebeschrijving.
  • Je betaalt 5 euro en ontvangt daarvoor een tegoedbon.
    Tijdens de tocht beantwoord je drie vragen en zet je vier foto’s in de juiste volgorde.
  • Bij aankomst steek je het deelnemingsformulier in de urne waarmee je kans maakt op een waardebon van 25 euro van de zaak in kwestie.
  • Telkens je een deelnemingsformulier koopt, krijg je een stempel op jouw wandelkaart, die is ook te plaatse te verkrijgen. Met vijf stempels maak je kans op één van de hoofdprijzen. Daarna begin je gewoon aan je volgende spaarkaart.

Deze wandelgids met daarin het volledige aanbod is te verkrijgen bij de toeristische dienst.