Nieuw(s)

Beersgatroute

De 8ste themawandeling is een feit! De Beersgatroute verbindt het centrum van Wuustwezel met het domein van de Franciscanessen in Gooreind langs weiden, bossen en parken. Voor wie het iets meer mag zijn dan 5 km, kan de lus maken via Oud-Gooreind en Beersgat terug tot aan de bibliotheek. Ook is er een apart fiets- en ruiterpad in de voormalige OCMW-bossen. De nieuwe folder is gratis verkrijgbaar in de bibliotheek.

  

Wandeling van het jaar 2019

In december 2018 stelden we ons kandidaat om 'Wandeling van het jaar 2019' te worden. Het Uilenpad werd uiteindelijk niet geselecteerd, maar toch delen we graag het filmpje dat we maakten voor deze wedstrijd!

 

 

Hier vind je meer info over de wandelingen die wel geselecteerd werden.

 

Komende activiteiten

Bekijk hier de activiteiten die we organiseren tussen april en oktober.

 

Streekproductenbox 'Wezelse Weelde'

Kan je een glimlach inpakken? Is het mogelijk om gemoedsrust of stilte cadeau te doen?  Neen, dat kan niet. Maar we komen wel dichtbij met onze nieuwe doos vol streekproducten.

Ontdek de 'Wezelse Weelde': een doos gevuld met lekkernijen en producten van lokale handelaars. Op deze manier steunen we onze handelaars en hopen we producent en consument dichter bij elkaar te brengen. De doos zal gevuld zijn met o.a. Gooreindse honing, notenolie van De Oever, witte-nonnekeschocolade en een Wezels koekje van Patisserie Meeussen, aardbeienconfituur en tomatenchutney van Sjalotte, Sterke Peer bier, speelgoed van Clics, bioworst van het Pubentesvarken en gadgets van Wuustwezel. De inhoud van de doos is veranderlijk. 

De box is een ideaal geschenk voor een niet-Wuustwezelse vriend, de gastheer van een feestje, of gewoon voor jezelf. 

Te koop bij Dienst Toerisme aan 35 euro/doos. Grote bestellingen graag op voorhand doorgeven aub.

 

Dorpsgolf

Een unieke combinatie van golfen en erfgoed! Samen met je vrienden, collega's of familie ga je op stap in Wuustwezel of Loenhout. Onderweg vertelt de gids over de geschiedenis van ons dorp en begeleidt hij de golfspelletjes die plaatsvinden op uitdagende golfterreinen. Binnen enkele maanden starten we ook in Gooreind met dorpsgolf.

  • Voor groepen tot maximaal 8 personen
  • De prijs bedraagt 10 euro/persoon (huur materiaal, gids en consumptie)
  • Reken erop dat je 3 uur onderweg bent voor een tocht met 8 spelletjes
  • Graag 1 maand op voorhand reserveren

 

Turfbelevingsbox

"Ontdek de verdwenen venen" tijdens 5 fietsroutes en 3 wandelroutes tussen Antwerpen en Breda. De routes nemen je mee doorheen landschappen waar de turfgeschiedenis zich afspeelde. 

Voor 8.50 euro is deze box van jou en geniet je van 5 eeuwen turfgeschiedenis.

 

Picknicken aan de Klot

Geen zin om te voorzien in je eigen middagmaal tijdens je fiets- of wandeltocht? De tafels staan immer gereed aan de Klot en de Piknikfabrik levert er sinds maart 2018 erg verzorgde picknicks. Reserveren kan via www.piknikfabrik.be

Picknicken in Wuustwezel

Toerisme zoekt vrijwilligers

Draag je Wuustwezel een warm hart toe? En heb je zin om anderen mee te laten genieten van ons mooi dorp? 

Toerisme Wuustwezel zoekt vrijwilligers! We kunnen helpende handen gebruiken op grote evenementen zoals de Dorpsdag, om signalisatie van fiets- en wandelpaden te controleren, om folders tot bij handelaars te brengen, om groepen te begeleiden op activiteiten,...