Nieuw(s)

Aangepaste dienstverlening

De deuren van onze Dienst Toerisme zijn opnieuw geopend volgens de normale openingsuren, dit om de drukte maximaal te spreiden. Cadeaubonnen, fiets- en wandelkaarten, geschenkboxen Wezelse Weelde en andere toeristische brochures kunnen nog steeds vooraf besteld worden via toerisme@wuustwezel.be. Zo bent u sneller geholpen aan het loket.

Opgelet: de bibliotheek is nog steeds niet toegankelijk voor publiek. De bestelde boeken kunnen wel op eender welk moment tijdens de openingsuren afgehaald worden.

Openingsuren dienst toerisme 
   * Elke weekdag van 8u30 tot 12u en van 13u tot 17u
   * Maandag-, dinsdag- en donderdagavond van 18u tot 20u
   * Zaterdag van 10u tot 12u

 

‘Draaien aan het wieleke, luister naar het landschap’

Dagelijks rijden we langs verschillende landschappen in Wuustwezel. Deze landschappen lijken er altijd te zijn geweest, maar dat is niet het geval. Bepaalde landschappen hebben in de loop der eeuwen een verandering ondergaan. En wanneer je – als passant, als toerist, als inwoner van onze gemeente – dit verhaal hoort, ga je met andere ogen kijken naar het landschap dat je al jaren ‘kent’. Wanneer je verneemt dat een ‘ordinaire’ beek ooit een turfkanaal was waarlangs decennia of eeuwen lang turf afgevoerd werd naar Breda, Roosendaal of Antwerpen, dan krijgt deze waterloop ineens een andere dimensie en ga je vanaf dat moment diezelfde beek in een ander perspectief zien.

Zo hebben we in Wuustwezel vijf locaties gekozen waar een boeiend verhaal te vertellen valt. Meestal verandert een landschap door tussenkomst van de mens (turfwinning, landbouwactiviteiten, ….). Maar vaak zien we ook dat de natuur terrein terugwint wanneer de mens zijn activiteiten er gestaakt heeft. Ook gebeurt het dat we gecontroleerd bepaalde stukken aan de natuur teruggeven.

Het is deze wisselwerking van landschapsevoluties welke we auditief willen brengen aan de hand van vijf luisterpalen.

Deze komen op volgende locaties:

  • Aan de uitkijktoren de Klot
  • Aan het domein van de Franciscanessen
  • Aan de Poort naar het Platteland
  • Aan het Marum
  • Aan de Naald in Loenhout

Voor de realisatie van dit project kunnen rekenen op de financiële steun van Leader.

Met steun van ELFPO

 

Dorpsgolf

Een unieke combinatie van golfen en erfgoed! Samen met je vrienden, collega's of familie ga je op stap in Wuustwezel of Loenhout. Onderweg vertelt de gids over de geschiedenis van ons dorp en begeleidt hij de golfspelletjes die plaatsvinden op uitdagende golfterreinen. Binnen enkele maanden starten we ook in Gooreind met dorpsgolf.

  • Voor groepen tot maximaal 8 personen
  • De prijs bedraagt 10 euro/persoon (huur materiaal, gids en consumptie)
  • Reken erop dat je 3 uur onderweg bent voor een tocht met 8 spelletjes
  • Graag 1 maand op voorhand reserveren

 

Turfbelevingsbox

"Ontdek de verdwenen venen" tijdens 5 fietsroutes en 3 wandelroutes tussen Antwerpen en Breda. De routes nemen je mee doorheen landschappen waar de turfgeschiedenis zich afspeelde. 

Voor 8.50 euro is deze box van jou en geniet je van 5 eeuwen turfgeschiedenis.

 

Picknicken aan de Klot

Geen zin om te voorzien in je eigen middagmaal tijdens je fiets- of wandeltocht? De tafels staan immer gereed aan de Klot en de Piknikfabrik levert er sinds maart 2018 erg verzorgde picknicks. Reserveren kan via www.piknikfabrik.be

Picknicken in Wuustwezel