Nieuw(s)

Wegens het coronavirus is de vrijetijdswinkel van de dienst toerisme nog zeker tot en met 1 juni gesloten. Wel bieden wij vanaf woensdag 13 mei een alternatieve dienstverlening aan. Je kan dan een aantal producten per mail bestellen en op afspraak komen afhalen.

Deze producten kan je bestellen:

Cadeaubonnen waarmee je terecht kan in meer dan 100 handelszaken in Wuustwezel

5,10 en 20 euro

Mooie kleurrijke envelop voor cadeaubonnen, gemaakt door en ten voordele van De Oever

1 euro

Mapje met 8 themawandelingen in Wuustwezel

3 euro

Fietskaart Antwerpse Kempen

9,95 euro

Rol met 20 PMD-zakken

2,5 euro

Wezelse Weelde (box met streekproducten)

35 euro

 

Zo werkt het:

 1. Je stuurt je bestelling naar toerisme@wuustwezel.be. Vermeld hierbij altijd je naam, adres en telefoonnummer.
 2. Wij leggen de bestelling voor je klaar en laten per mail weten wanneer je ze mag komen afhalen.
 3. Je komt de bestelling afhalen en betaalt elektronisch.
 4. Klaar!

 

‘Draaien aan het wieleke, luister naar het landschap’

Dagelijks rijden we langs verschillende landschappen in Wuustwezel. Deze beelden herken je al enige tijd. Soms lijken deze landschappen er altijd geweest te zijn. Maar dit is niet het geval.Bepaalde landschappen hebben in de loop der eeuwen inderdaad een verandering ondergaan.En wanneer je – als passant, als toerist, als inwoner van deze gemeente – dit verhaal hoort, ga je met andere ogen kijken naar het landschap dat je al jaren ‘kent’. Vb. wanneer je verneemt dat een ‘ordinaire’ beek ooit een turfkanaal was waarlangs decennia of eeuwen lang turf afgevoerd werd naar Breda, Roosendaal of Antwerpen, dan krijgt deze waterloop ineens een andere dimensie en ga je vanaf dat moment diezelfde beek in een ander perspectief zien.

Op verschillende plaatsen in Wuustwezel kunnen we een analoog verhaal vertellen: landschappen die door de eeuwen heen gewijzigd zijn.

Zo hebben we in Wuustwezel vijf locaties gekozen waar een boeiend verhaal te vertellen valt. Meestal verandert een landschap door tussenkomst van de mens (turfwinning, landbouwactiviteiten, ….). Maar vaak zien we ook dat de natuur terug terrein wint wanneer de mens zijn activiteiten er gestaakt heeft. Ook gebeurt het dat we gecontroleerd bepaalde stukken grond aan de natuur teruggeven.

En het is deze wisselwerking van landschapsevoluties welke we auditief willen brengen aan de hand van vijf luisterpalen.

Deze komen op volgende locaties:

 • Aan de uitkijktoren de Klot
 • Aan het domein van de Franciscanessen
 • Aan de Poort naar het Platteland
 • Aan het domein van het Marum
 • Aan de Naald in Loenhout

Voor de realisatie van dit project kunnen rekenen op de financiële steun van Leader.

Met steun van ELPFO

 

Komende activiteiten

Vanwege de maatregelen rond de coronacrisis werden de wandelingen van 19 april en 24 mei geannuleerd.
 

Wandelgids 2019-2020

De mooie zomer is weer voorbij, dat klopt. Maarrr er zullen gelegenheden genoeg zijn om onze eigen Kempense natuur in te trekken tijdens de herfst en de winter! Inspiratie nodig? Haal de Lekkerstappen Wandelgids met bijna 50 wandelingen in de bibliotheek.

 

Dorpsgolf

Een unieke combinatie van golfen en erfgoed! Samen met je vrienden, collega's of familie ga je op stap in Wuustwezel of Loenhout. Onderweg vertelt de gids over de geschiedenis van ons dorp en begeleidt hij de golfspelletjes die plaatsvinden op uitdagende golfterreinen. Binnen enkele maanden starten we ook in Gooreind met dorpsgolf.

 • Voor groepen tot maximaal 8 personen
 • De prijs bedraagt 10 euro/persoon (huur materiaal, gids en consumptie)
 • Reken erop dat je 3 uur onderweg bent voor een tocht met 8 spelletjes
 • Graag 1 maand op voorhand reserveren

 

Beersgatroute

De 8ste themawandeling is een feit! De Beersgatroute verbindt het centrum van Wuustwezel met het domein van de Franciscanessen in Gooreind langs weiden, bossen en parken. Voor wie het iets meer mag zijn dan 5 km, kan de lus maken via Oud-Gooreind en Beersgat terug tot aan de bibliotheek. Ook is er een apart fiets- en ruiterpad in de voormalige OCMW-bossen. De nieuwe folder is gratis verkrijgbaar in de bibliotheek.

  

Streekproductenbox 'Wezelse Weelde'

Kan je een glimlach inpakken? Is het mogelijk om gemoedsrust of stilte cadeau te doen?  Neen, dat kan niet. Maar we komen wel dichtbij met onze nieuwe doos vol streekproducten.

Ontdek de 'Wezelse Weelde': een doos gevuld met lekkernijen en producten van lokale handelaars. Op deze manier steunen we onze handelaars en hopen we producent en consument dichter bij elkaar te brengen. De doos zal gevuld zijn met o.a. Gooreindse honing, notenolie van De Oever, witte-nonnekeschocolade en een Wezels koekje van Patisserie Meeussen, aardbeienconfituur en tomatenchutney van Sjalotte, Sterke Peer bier, speelgoed van Clics, bioworst van het Pubentesvarken en gadgets van Wuustwezel. De inhoud van de doos is veranderlijk. 

De box is een ideaal geschenk voor een niet-Wuustwezelse vriend, de gastheer van een feestje, of gewoon voor jezelf. 

Te koop bij Dienst Toerisme aan 35 euro/doos. Grote bestellingen graag op voorhand doorgeven aub.

 

Turfbelevingsbox

"Ontdek de verdwenen venen" tijdens 5 fietsroutes en 3 wandelroutes tussen Antwerpen en Breda. De routes nemen je mee doorheen landschappen waar de turfgeschiedenis zich afspeelde. 

Voor 8.50 euro is deze box van jou en geniet je van 5 eeuwen turfgeschiedenis.

 

Picknicken aan de Klot

Geen zin om te voorzien in je eigen middagmaal tijdens je fiets- of wandeltocht? De tafels staan immer gereed aan de Klot en de Piknikfabrik levert er sinds maart 2018 erg verzorgde picknicks. Reserveren kan via www.piknikfabrik.be

Picknicken in Wuustwezel