Nieuwe buslijn tussen station Noorderkempen en Wuustwezel

Vanaf zondag 10 december 2017 zal de gloednieuwe lijn 436 Loenhout en Wuustwezel met Brecht verbinden. De bestaande lijn 640 wordt ingekort tot in Loenhout. 

Naar jaarlijkse gewoonte past de NMBS in december haar dienstregelingen aan. Voor een vlotte overstap van bus naar trein, voorziet ook De Lijn enkele aanpassingen.

Nieuwe lijn 436
Om de overstap van de bus uit Loenhout en Wuustwezel op de trein in station Noorderkempen te waarborgen, rijdt er vanaf 10 december 2017 een nieuwe lijn 436, afgestemd op de trein naar Antwerpen. Deze lijn ervaart geen hinder van het verkeer vanuit Antwerpen. De verbinding Loenhout/Wuustwezel en Brecht zal daardoor heel wat betrouwbaarder worden.

Op de Kampweg worden ter hoogte van huisnummers 39 en 44 nieuwe bushaltes voorzien.

Lijn 640 ingekort
Daarnaast zal er bij lijn 640, dankzij de inkorting tot in Loenhout, extra tijd beschikbaar zijn om eventuele vertragingen tussen twee ritten op te vangen. Ook lijn 640 wint dus aan betrouwbaarheid.

Deze wijzigingen hebben tot gevolg dat de bushaltes op de Brechtseweg en de Veldstraat tussen Loenhout en Brecht (‘Begraafplaats’, ‘Weelhagenweg’, ‘Sint-Lenaartsebaan’, ‘Oude Veldstraat’ en ‘Wemersweg’) dus niet langer bediend worden door lijn 640. De schoollijnen 442, 446 en 448 blijven deze haltes wél bedienen.

Meer info
​www.delijn.be