Nood aan verkoeling? Vermijd de Galderse Meren

Galderse Meren bij BredaDe weermannen en -vrouwen voorspellen veel goeds voor de komende dagen. Zon, zon en nog meer zon. Dat betekent dat mensen de verkoeling opzoeken. Veel mensen kiezen voor de Galderse Meren. Maar wanneer dit te veel mensen zijn, worden de toegangswegen tot de Galderse Meren afgesloten voor alle verkeer. Sinds de komst van het coronavirus gebeurt dit iets sneller. Door de 1,5 meter maatregel is er minder ruimte beschikbaar en proberen we zo drukte te voorkomen. Breda staat voor een gastvrije en gezellige stad ook voor onze zuiderburen. Helaas, zijn de bezoekers vanuit de provincie Antwerpen vanwege ‘code oranje’ even niet welkom.

Code oranje voor de provincie Antwerpen
Sinds gisteren geldt ‘code oranje’ voor de provincie Antwerpen. Dit betekent dat niet-noodzakelijke reizen sterk worden afgeraden. Inwoners van de provincie Antwerpen wordt sterk ontraden naar Nederland te gaan voor bijvoorbeeld boodschappen, winkelen, café-bezoek of gezelligheidstripjes. Dat geldt dus ook voor een bezoek aan de Galderse Meren.

Bij alle toegangswegen tot de Galderse Meren vinden controles plaats. Mensen uit de provincie Antwerpen worden teruggestuurd en gegevens van deze mensen worden doorgegeven aan de Koninklijke Marechaussee. Kijk voor meer inso op https://www.breda.nl/galderse-meren

Stijgend aantal besmettingen in Breda
Ook in Breda neemt het aantal besmettingen langzaam toe. Dat betekent dat we alert moeten zijn en de maatregelen strak na moeten leven.  

Mer info
Dienst noodplanning - 03 690 46 20 - info@wuustwezel.be