Nu ook mobiel fietsrek in Gooreind

Op een parkeerplaats aan de Theo Verellenlaan staat sinds kort een mobiel fietsenrek. Dat is het tweede exemplaar in onze gemeente, waarmee het lokaal bestuur het winkelend publiek wil aanmoedigen om vaker de fiets te nemen.

Eerder was er aan de Wereldwinkel aan de Bredabaan al een dergelijk opmerkelijk fietsenrek verschenen. Dit fietsenrek is op vraag van het lokaal bestuur gemaakt door enkele leerlingen van het VITO in Hoogstraten. Het toont aan dat er tien fietsen kunnen staan op één parkeerplaats.

Het lokaal bestuur zet al geruime tijd in op verkeersveilige projecten. Met slimme ingrepen probeert de gemeente alternatieven te bieden voor de auto en de zwakke weggebruikers te beschermen.

Winkelende fietser

Daarbij wil de gemeente het ook aangenamer maken voor de winkelende fietser. Met Koop in Wuustwezel stimuleren we onze inwoners om hun inkopen zoveel mogelijk in eigen gemeente te doen. Dat kan perfect met de fiets. Dan hoef je ook geen parkeerplaats te zoeken.

Maar dan moet er wel plaats zijn om de fiets veilig te ‘parkeren’. Daarom vroeg het lokaal bestuur aan het VITO in Hoogstraten om enkele mobiele fietsenrekken te maken. Twee Wuustwezelse leerlingen hebben de constructies samen met hun leerkracht in elkaar gezet. Deze fietsenrekken zullen regelmatig van plaats veranderen.