Ontwerp je eigen bu(u)rtplekje

Kom je regelmatig langs een plekje in je buurt waarvan je denkt: dat zou nu toch beter gebruikt kunnen worden?

Weet je een plekje in je buurt waar regelmatig mensen samen staan te praten en dat wel wat leuker aangekleed mag worden? Of vind je gewoon dat jong en oud in jouw buurt gezelliger zouden kunnen samenleven als er maar een speciaal hoekje voor zou zijn?

Maak je buurt gezelliger voor jong en oud
Dan is deze wedstrijd echt iets voor jouw buurt ! Wij zoeken namelijk creatieve geesten en handige handen die bu(u)rtplekjes willen ontwerpen om zo hun buurt nog aantrekkelijker en gezelliger te maken. De winnaar krijgt € 2.500 en ondersteuning bij het uitwerken van hun plan.

Hieronder zetten we even op een rijtje wat we verwachten van de ingediende projecten:

1. Het plekje dat jullie op het oog hebben, maakt deel uit van het openbaar domein. Ben je niet zeker, bel dan even naar 03 690 46 14.

2. Een bank mag zeker onderdeel uitmaken van je idee, maar daar moet het niet bij blijven. Baseer je op wat leeft in je buurt: een buiten-schaakspel, een wilgenhut voor de kleintjes, een kruidentuintje voor de kookclub, …  

3. We zouden het fijn vinden als er ook duurzame, gerecycleerde materialen gebruikt of herknutseld worden, of wanneer met hegjes of ander plantmateriaal gewerkt wordt.

4. De ontwerpjes moeten ingediend worden tegen 30.01.2017.

Wuustwezel telt reeds vier bu(u)rtplekjes
Onze gemeente is intussen vier leuke buurtplekjes rijker: 

  • het speeltuintje in de Melkerijstraat
  • het speeltuintje/BBQpleintje in de Hofdreef
  • de mobiele moestuin in de Molenstraat
  • het drielandenpunt in Gemeentebos 

Beginnen je vingers te kriebelen om ook in jouw buurt aan de slag te gaan? Stuur ons je project toe vóór 31 januari 2017 en misschien win je wel € 2.500!  

Meer info
Dienst welzijn - 03 690 46 14 - welzijn@wuustwezel.be