Over de bibliotheek van Wuustwezel

Aangepaste dienstverlening

Sinds eind oktober is de bibliotheek omgeschakeld naar een aangepaste dienstverlening. Op deze manier proberen we ons steentje bij te dragen aan de dringende oproep om sociale contacten te vermijden.

U kan de bibliotheek dan wel niet meer fysiek betreden, we blijven open. Hebt u behoefte aan boeken, dvd’s, strips, gezelschapsspelletjes, dan kan u gebruik maken van de afhaalbib in Wuustwezel of Gooreind. Voor meer informatie hieromtrent, klik hier.

Afhaalmomenten bibliotheek Wuustwezel: 
   * Elke weekdag van 11u tot 12u en van 16u tot 17u
   * Maandag-, dinsdag- en donderdagavond van 18u tot 20u
   * Zaterdag van 10u tot 12u

 

Over de bibliotheek

De bibliotheek bevindt zich sinds 1996 in de Gasthuishoeve. In hetzelfde gebouw zijn het ‘Digipunt’* en de ‘Poort naar het Platteland’** gevestigd.

De tijd dat de bibliotheek enkel een plek was om boeken te ontlenen, is al lang voorbij. Voor kinderen worden er geregeld vertelnamiddagen en workshops georganiseerd, meestal op woensdagnamiddag of in de vakantie. Voor volwassenen worden er lezingen gegeven over uiteenlopende onderwerpen. Kranten en tijdschriften kunnen gratis geraadpleegd worden, en van de internetcomputers en het draadloos netwerk kan je ook gratis gebruik maken. Verder hebben we heel wat dvd’s, cd’s en zelfs gezelschapsspelletjes in onze collectie.

De bibliotheek is een aangename plek om te vertoeven: je komt zo vaak en blijft zo lang je wil. Je kiest zelf wat je ontleent en leest, luistert of kijkt wanneer jou dat uitkomt. Bij onze 2 wijkbibliotheken, in Gooreind en Loenhout, kan je ook nog steeds terecht. 

Jongeren tot 19 jaar en senioren vanaf 60 jaar genieten van gratis lidmaatschap. Iedereen die niet tot deze categorie behoort, betaalt 6 euro lidgeld/jaar.

Klik hier voor de openingsuren van al onze bibliotheken.

    

* Vormingspunt voor het leren werken met computers en tablets

** De toeristische dienst van Wuustwezel