Sorteer je PMD correct!

PMD, niet de makkelijkste afvalfractie die er is, maar daarom niet minder belangrijk. Wat we via PMD sorteren, maken ze o.a. fleecetruien, fietskaders, … Daarom is correct sorteren zo belangrijk.

Ook is het voor niemand aangenaam als er een blauwe zak met een rode sticker op straat blijft staan. Vaak weegt zo’n zak niet veel en is de zak al snel voer voor de kat, vogels, … en ligt de inhoud verspreid over heel de straat.

Dus mocht je per ongeluk toch iets verkeerd erin hebben gestoken, neem de zak dan terug binnen, haal het foutief gesorteerde er terug uit en biedt de zak de volgende ophaling weer aan.

Hieronder vind je al kort een aantal belangrijke sorteerregels.

P staat voor plastic flessen en flacons. Het gaat hierbij om frisdrank- of waterflessen, maar ook om flessen van o.a. cosmetica. Heeft er een gevaarlijk product in de fles of flacon gezeten (bijvoorbeeld ontstopper) dan mag deze niet bij het PMD, maar moet het bij het KGA. Ook botervlootjes, yoghurtpotjes, … horen niet thuis bij het PMD, maar wel bij het restafval.

M staat voor metalen verpakkingen. Dit is meer dan alleen drank- of conservenblikjes, maar ook aluminium schaaltjes, metalen deksels, …

D staat voor drankkartons. Dit spreekt uiteraard voor zich. We willen hierbij nog wel opmerken dat je de plastic schenktuit niet hoeft te verwijderen.

Nog vragen?
Surf dan naar www.igean.be of www.betersorteren.be.