Spelen en skaten

Wuustwezel telt 3 skateterreinen.Buitenspelen, kinderen weten waarom!

Bestaat er iets leuker dan buitenspelen? Bijna niet, denken wij! Ravotten in het gras, krijten op straat of skaten op één van de skatepleinen; kan allemaal... 
Er is heel veel mogelijk in Wuustwezel, want er zijn meer dan 40 pleintjes ingericht om te spelen, sporten of skaten. Leef je je liever uit in de bossen? Kies dan één van onze 4 speelbossen. 

Op deze kaart ontdek je alle speelplekken in Wuustwezel. Klik op de icoontjes om te weten te komen wat je op elke plek kan doen!

 

1000 uren buitenspelen

Ga jij de uitdaging aan om elke dag van het jaar buiten te spelen of te sporten? Download dan zeker de buitenspeel-tracker en kleur per uur buitenspelen een bolletje in. Lukt het jou om alle 1000 bolletjes in te kleuren en een echte buitenspeelheld te worden? 

 

 

Ken jij de 10 uitdagingen van de Buitenspeelheld al? 

Buitenspelen is niet alleen leuk, maar er zijn ook heel wat voordelen aan verbonden. Je zou zelfs kunnen zeggen dat buitenspelen van onschatbare waarde is voor kinderen! 

Want buitenspelen is bewegen, ontdekken wat je graag doet, risico's leren inschatten, veerkracht ontwikkelen en nog zoveel meer... Op deze poster ontdek je alle uitdagingen van de Buitenspeelheld!