Technische dienst begint met onderhoud grindwegen

De technische dienst begint met het onderhoud van de halfverharde grindwegen. Dit onderhoud is niet mogelijk zolang het wegdek nat of bevroren is, maar nu kan de schaaf weer uitrijden aangezien er enkele dagen droog en vorstvrij weer voorspeld worden. De werken beginnen in de weekendzone. Hier zijn de afgelopen maanden op veel plaatsen putten in het wegdek ontstaan.

Jaarlijks onderhoud

Op het grondgebied van Wuustwezel  ligt ruim 35 kilometer halfverharde grindweg. Deze grindwegen liggen vooral in landbouwgebied en in de voormalige weekendzone rond de Duinenstraat en Bleken. Deze wegen krijgen twee tot drie keer per jaar een onderhoudsbeurt. Eerst passeert een tractor met een schaaf, die de begroeiing verwijdert en de toplaag egaliseert. Vervolgens drukt een wals van circa 2000 kilo het wegdek samen.

In het najaar of na langdurige regenperiodes veroorzaakt het verkeer vaak putten in de weg. Dit komt meestal omdat het water niet voldoende kan wegstromen. De technische dienst kan pas ingrijpen als er een aantal droge en vorstvrije dagen zijn.