Tien fietsen op een parkeerplaats

Op een parkeerplaats aan de Bredabaan is een opmerkelijk fietsenrek verschenen. Dit fietsenrek is op vraag van het lokaal bestuur gemaakt door enkele leerlingen van het VITO in Hoogstraten. Het toont aan dat er tien fietsen kunnen staan op één parkeerplaats. 

Het lokaal bestuur zet al geruime tijd in op verkeersveilige projecten. Met slimme ingrepen probeert de gemeente alternatieven te bieden voor de auto en de zwakke weggebruikers te beschermen. 

Winkelende fietser

Daarbij wil de gemeente het ook aangenamer maken voor de winkelende fietser. Met Koop in Wuustwezel stimuleren we onze inwoners om hun inkopen zoveel mogelijk in eigen gemeente te doen. Dat kan perfect met de fiets. Dan hoef je ook geen parkeerplaats te zoeken.

Maar dan moet er wel plaats zijn om de fiets veilig te ‘parkeren’. Daarom vroeg het lokaal bestuur aan het VITO in Hoogstraten om een mobiel fietsenrek te maken. Twee Wuustwezelse leerlingen maakten samen met hun leerkracht een opmerkelijke constructie, die plaats biedt aan tien tweewielers. 

Het fietsenrek staat voorlopig aan de Wereldwinkel, maar zal regelmatig van plaats veranderen.