Vaccinatiecentrum op militair vliegveld Brasschaat

Het vaccinatiecentrum van de eerstelijnszone (ELZ) Noorderkempen komt in een vrijstaande loods op het militair vliegveld van Brasschaat. Hier kunnen inwoners uit de gemeenten Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen en Wuustwezel zich binnenkort laten inenten tegen het coronavirus. De locatie is gekozen na overleg tussen de lokale besturen, de eerstelijnszone en de huisartsenwachtpost Noordrand, waarbij verschillende locaties werden bestudeerd.

De locatie heeft een centrale ligging in het werkgebied van de eerstelijnszone. Door voor één locatie te kiezen, wil de eerstelijnszone ervoor zorgen dat het medisch personeel efficiënt wordt ingezet. Het centrum blijft namelijk 8 maanden open.

De loods is 4000 m² groot en zal 10 vaccinatielijnen tellen. Het doel is om er 75 000 mensen te vaccineren. De opbouw van de binnenruimte van het vaccinatiecentrum duurt nog enkele weken, maar de evenementensector staat klaar om dat te realiseren. De eerstelijnszone verwacht klaar te staan vanaf 15 februari. Vanaf dan is het doel om 7 dagen op 7 te vaccineren, afhankelijk van de aanlevering van de vaccins.

Naast het vaccinatiecentrum voorziet ELZ Noorderkempen mobiele teams in de verschillende gemeenten. Bepaalde doelgroepen kunnen ook thuis gevaccineerd worden.

Mobiliteit

Ondanks de centrale ligging van de locatie, wordt het voor sommige inwoners een uitdaging om er te geraken. De verschillende gemeentes engageren zich samen om op vlak van mobiliteit oplossingen en ondersteuning te bieden. Dat aanbod wordt bekendgemaakt wanneer je uitgenodigd wordt voor een vaccinatie.

Alle inwoners krijgen een brief met de uitnodiging om een afspraak te maken in het vaccinatiecentrum.. Wie wanneer een vaccin zal krijgen, is opgedeeld in fasen. Op www.laatjevaccineren.be staat meer info, onder andere over die volgorde van vaccineren. Heb je nog twijfels over de vaccinatie? Praat er dan over met je arts of apotheker.

Helpende handen gezocht

Het vaccinatiecentrum heeft heel wat medewerkers nodig. Daarom zoekt de eerstelijnszone nog vrijwilligers om mee te helpen bij het vaccineren Heb je een diploma in een zorgberoep? Of wil je graag alles in goede banen leiden als logistiek ondersteuner? Meld je dan aan via vaccinatie@elznoorderkempen.be of via het inschrijvingsformulier dat je op de websites van de eerstelijnszone terugvindt.