Vorming 'Omgaan met kinderen met gedragsmoeilijkheden'

Hoe ga je om met gedragsmoeilijkheden tijdens een sportles?2 The Point Gym & Dance organiseert in samenwerking met VTS PLUS een vorming over 'Omgaan met kinderen met gedragsmoeilijkheden'. Deze vorming gaat door op woensdag 11 december 2019 om 19 uur in GC 't Schoolhuis. Iedere sportbegeleider is welkom!

Een sportles loopt niet altijd zoals gewenst: kinderen die blijven babbelen wanneer ze naar jouw instructies horen te luisteren, kinderen die snel afgeleid zijn, kinderen die andere kinderen steeds weer schoppen,… Gedrag is probleemgedrag wanneer het niet in overeenstemming is met de normen van de heersende groep en is lastig voor zowel de omgeving als voor het kind zelf.

Gedragsmoeilijkheden of problemen zijn vaak heel complex en als lesgever weten we niet altijd hoe we op negatief gedrag moeten reageren. We werken rond verschillende verschijningsvormen van gedragsmoeilijkheden/gedragsproblemen zoals faalangst en agressie. We bekijken hoe deze gedragingen tot stand komen en bespreken de do’s en don’ts. Daarnaast bekijken we ook gedragsstoornissen/ontwikkelingsstoornissen zoals ADHD en autisme.

Actief in jouw sport? Als begeleider in je sportclub, sporter, student LO, Aspirant-Initiator, Initiator, Instructeur B, Trainer B, Trainer A... Iedere sportbegeleider is welkom!

Praktisch
Datum: Woensdag 11 december 2019. 
Aanvang: 19 uur
Locatie: GC 't Schoolhuis, Theo Verellenlaan 88
Organisatie: 2 The Point Gym & Dance ism VTS PLUS
Prijs: € 25
Inschrijven: www.sport.vlaanderen/VTS-bijscholing?...

Meer info
katleen.dewilde@sport.vlaanderen