Wuustwezel viert carnaval

De Gortepappers organiseren dit jaar opnieuw een volledig carnavalsweekend in De Ark in Wuustwezel en de scholen van Wuustwezel-centrum en Gooreind trekken in stoet door de straten.

Verschillende scholen trekken in stoet door de straten van Wuustwezel.Carnavalstoet Wuustwezel
De leerlingen van Triangel, De Wissel en Daltonschool De Vinkjes trekken vrijdag 21 februari van 13 tot 15 uur door de straten van Wuustwezel. De stoet start aan Nieuwe Buiten en passeert Wissel, Hagelkruis, Bredabaan, Dorpsstraat, Kloosterstraat, Bredabaan, Boomgaard en Nieuwe Buiten. Jij komt toch ook een kijkje nemen langs het parcours?

Carnavalstoet Sterbos
De leerlingen van Sterbos trekken op hetzelfde moment door de wijk Nieuwendijk.

Carnavalstoet Gooreind
​Ook de kinderen van Mater dei, Klim Op en Spectrum trekken vrijdag in de voormiddag verkleed door de straten van Gooreind-centrum. Om 9u30 vertrekt de stoet op het kerkplein om vervolgens via Oude Baan, Bosduinstraat, Rerum Novarumlaan, Theo Verellenlaan, Kerkplaats, Gasthuisstraat, Rusthuis Sint-Jozef, Oude Baan terug op het Kerkplein uit te komen omstreeks 12 uur. Kom zeker eens kijken!

Jeugdcarnaval
Zoals gebruikelijk bijten de jeugdverenigingen vrijdag 21 februari de spits af met een spannende en uitdagende versie van het Jeugdcarnaval.  De hele avond in polonaise door de zaal hossen, zal niet lukken want in de loop van de avond moeten er een zestal proeven afgelegd worden. Sommige met een kleine groep, sommige met iedereen samen. De proeven zijn naar goede gewoonte spectaculair en zo geheim dat zelfs de jury pas de avond zelf wordt ingelicht. Fair play staat hoog in het vaandel, maar ook genieten, zingen, dansen, supporteren en proberen te winnen … Het enige wat er trouwens echt te winnen valt, is “eeuwige roem” voor een jeugdvereniging (althans voor een jaar).

Nog geen naam quiz op zaterdag
Zaterdag 22 februari verrassen de gortepappers jullie met de derde editie van de Nog geen naam quiz. Verwacht jullie maar aan de meest chaotische quiz waar je ooit aan deelgenomen hebt. Quizzen zal nog nooit zo leuk geweest zijn! Verwacht het onverwachte…

Kindercarnaval
Zondag 23 februari staat, zoals de traditie het wil, volledig in het teken van Kindercarnaval. Vanaf 14u (inschrijven: 13u) nemen we jullie mee naar de jungle waar de kinderen komen paraderen op het podium. Alle kinderen die meedoen, kunnen een prijs kiezen uit de geweldige jungleshop. Wie durft, kan ook een playback-act uitvoeren. Daarvoor breng je je eigen nummer mee op CD of USB. Het publiek en de jury, met winnaars van vorig jaar, zullen tenslotte de prijzen uitreiken aan wie het best voor de dag komt.

Alaaf, alaaf,