European Disability Card (EDC)

European Disability Card (EDC)
Wie erkend is door of hulp krijgt van een van de vijf Belgische instellingen die belast zijn met het integratiebeleid voor personen met een handicap, kan de EDC aanvragen. Het is een kaart die de toegang voor personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding bevordert. In Wuustwezel krijgen mensen met een EDC 80% korting op gemeentelijke activiteiten.

De EDC wil de toegankelijkheid voor personen met een handicap en hun inclusie in de maatschappij bevorderen. Het project willigt een vraag in van personen met een handicap en de verenigingen van personen met een handicap. Het ligt in de lijn van een initiatief van de Europese Commissie, die de opstart van de kaart gefinancierd heeft.

De kaart is een duidelijk en uniform bewijs van handicap/beperking en kan een hulpmiddel zijn voor hulpdiensten om mensen met een al dan niet zichtbare beperking te herkennen. De kaart pleegt geen inbreuk op de privacy; de beperking staat niet vermeld. Ontdek hier alle partners en voordelen van de EDC.

Vraag hier de European Disabilty Card aan.