Partners

Als toeristische dienst werken wij samen met tal van organisaties om evenementen te organiseren of activiteiten te ontwikkelen. 

Noordertuin van Antwerpen

Noordertuin van Antwerpen

De Noordertuin van Antwerpen is een samenwerkingsverband op toeristisch en recreatief vlak tussen de gemeenten BrechtKalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel. Door de krachten te bundelen op alle niveau’s willen we als deelgebied van de Antwerpse Kempen optimaal inspelen op de recreatieve behoeften van zowel de eigen bevolking als de dag- en verblijfstoeristen.

De Noordertuin beschikt over een uitgebreid aanbod aan natuurgebieden. Binnen de Antwerpse Kempen kunnen we met trots zeggen dat we over het grootste aantal hectares aan natuurgebieden beschikken. Ideaal om zalig te ontspannen of te genieten van de pracht van de natuur.

 

Wandelen en fietsen in de Noordertuin

Een bezoekje aan de Noordertuin staat garant voor pure ontspanning. Geen steile hellingen of hobbelige fietspaden, je zal gauw merken dat onze regio uiterst geschikt is voor wandelaars en fietsers. Elke gemeente beschikt over een ruim aanbod aan uitgestippelde wandelingen en fietsroutes.

 

 

Agentschap voor Natuur en Bos

Agentschap voor Natuur en Bos

In samenwerking met ANB heeft Toerisme Wuustwezel onder andere het Beersgatpad kunnen verwezenlijken. West-Beersgat, ooit bekend als het bos van het OCMW van Antwerpen, is eigendom van ANB. Het grote bos van meer dan 68 hectare vormt niet alleen het leefgebied voor heel wat vogels, zoals de zwarte specht, havik en buizerd, maar biedt ook ruimte voor de vos, boommarter en het ree. Het bos is een biologisch waardevolle buffer tussen het militair domein Groot Schietveld en de Bredabaan. Ondertussen kan iederen er wandelen, fietsen en ruiteren. 

Kempens Landschap

Kempens Landschap

Kempens Landschap werkt op vier vlakken: landschap verwerven, landschap opwaarderen, landschap openstellen en tenslotte gemeenten adviseren. Zo werd Kempens Landschap in 2012 eigenaar van een deel van het voormalige domein van de Zusters Franciscanessen. Zij gaven Toerisme Wuustwezel de toelating om een wandel- en fietsroute door het domein aan te leggen

Regionaal landschap de Voorkempen

Regionaal landschap de Voorkempen

Regionaal Landschap de Voorkempen werkt in onze streek aan het behoud en het verbeteren van het landschap en het vergroten van het draagvlak voor natuur- en landschapszorg. Zo werkten zij onder andere mee aan de nieuwe aanplanting in de Gasthuisdreef, het Ecoduct in Loenhout en de bewegwijzerde fietsroute 'Beleef de verdwenen venen'.

Toerisme Provincie Antwerpen

Toerisme Provincie Antwerpen

Toerisme Provincie Antwerpen ondersteunt lokale toeristische diensten met brochures van fiets- en wandelpaden en advies op toeristisch vlak.