Nieuw(s)

Activiteitenkalender oktober - maart

Activiteitenkalender oktober - maart

Wuustwezel heeft heel wat te bieden op vlak van natuur, erfgoed, bewegwijzerde wandelingen & fietstochten,... Bij het opmaken van de activiteitenkalender proberen we steeds voor variatie in het aanbod te zorgen. Dit najaar en het voorjaar van 2023 zetten we maximaal in op erfgoed en andere gegidste wandelingen.

Check hier onze nieuwe kalender met maandelijkse activiteiten of haal hem gratis op aan het loket van Toerisme in de bibliotheek. Inschrijven kan reeds voor elke activiteit! Deelnemen is kans maken op een lekker ontbijt voor 2!

Activiteitenkalender

Lekkerstappen Wandelfestival 2022

Lekkerstappen wandelfolder

Lekkerstappen Wandelfestival 2022

Lekkerstappen wandelfolder

De nieuwe Lekkerstappen Wandelgids is vanaf 1 oktober gratis beschikbaar bij de Dienst Toerisme. Meer dan 30 nieuwe wandelroutes werden uitgestippeld in evenveel Kempense gemeentes. Elk van die wandelingen vertrekt en eindigt in een horecazaak. Tijdens de tocht zelf zet je vier foto's in de juiste volgorde en beantwoord je drie vragen als je kans wil maken op mooie maand- en hoofdprijzen. Download of bekijk je route vooraf op lekkerstappen.be.

Hoe deelnemen?

Vraag je routebeschrijving bij één van de vertrekpunten. Als je voor minstens 5 euro per persoon consumeert bij aankomst, kan je je ingevuld deelnameformulier afgeven en zo kans maken op een waardebon van één van de deelnemende zaken of een K-doos twv 25 euro. Verzamel je vijf stempels dan maak je kans op een hoofdprijs (reischeques, overnachting in B&B,...)

 

 

Fiets- en wandelkaart (H)oogverblindend Landschap

Fiets- en wandelkaart (H)oogverblindend Landschap

Studenten van Thomas More Kempen hebben in samenwerking met Regionaal Landschap de Voorkempen vier uitkijkpunten in de regio gerealiseerd. Onder de toepasselijke naam ‘(H) Oogverblindend Landschap’ zetten de platformen de typische landschappen van de Voorkempen in de kijker.

De polders in Stabroek en Kapellen, het open landbouwlandschap in Kalmthout, het kleinschalige landschap aan de Weerijsbeek in Wuustwezel of de diepe kleiputten in Brecht: het zijn stuk voor stuk unieke landschappen in onze regio. Ze worden met elkaar verbonden door zeven fiets- en wandelroutes, die zijn samengebracht op een nieuwe kaart.

Gratis afhalen

De kaart met de nieuwe fiets- en wandelroutes kan je gratis afhalen in de toeristische kantoren van Brecht, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel. Vier wandellussen en drie fietslussen nemen je mee langs de observatieplatformen. Elke wandel- en fietslus passeert minstens één nieuw uitkijkpunt. In totaal goed voor meer dan 145 km fiets- en wandelplezier! In Wuustwezel leiden de tochten naar de Baileybrug, waar ook het landschapsplatform is gebouwd. Een ideale plek voor een rustpauze. En draai ineens eens aan het wieleke van de luisterpaal, nu je daar toch bent.

 

Cover fiets- en wandelkaart

Op stap met de Kiekeboes

Op stap met de Kiekeboes

De toeristische dienst heeft in samenwerking met het provinciebestuur, het Kempens Landschap en Standaard Uitgeverij een wandelzoektocht uitgestippeld op het domein Franciscanessen in Gooreind. De wandeling is zo'n 2,5 km lang en biedt een afwisselend beeld van dit rijke natuurdomein. Langs de wandeling staan diverse wedstrijdvragen en als je die juist invult, maak je kans op een mooie prijs.

De populaire Kiekeboes beleven al 45 jaar lang avonturen, maar Marcel moet het van de dokter wat rustig aan doen. In de periode dat hij herstelt, moet hij dagelijks wandelen of fietsen. Zo ontdekt hij samen met zijn zijn stripfamilie het voormalige kloosterdomein. Onderweg beleven ze natuurlijk weer allerlei avonturen en jij kan ze helpen door bij elk bord een letter of een cijfer op te schrijven.

Je vindt het wedstijdformulier in de bijlage hieronder. Het is ook verkrijgbaar bij de toeristische dienst, in het sociaal huis en bij WZC Amandina. Als je tijdens de zoektocht een slogan kan vormen en het deelnameformulier in de brievenbus aan de kapel deponeert, maak je kans op een verblijf voor 4 personen in het hotel Soll Cress in Sint-Idesbald of op een pakket met 10 stripboeken van de Kiekeboes.

Download hier de folder.