Over Wuustwezel

Wuustwezel is een uitgesproken plattelandsgemeente waar nog veel land- en tuinbouwers actief zijn. Via allerlei initiatieven (LandbouwLeerPad, bedrijfsbezoeken, gegidste wandeltochten) wil Toerisme Wuustwezel inwoners en toeristen in contact brengen met de ‘boerenstiel’.

Sinds enkele jaren mag Wuustwezel zich ook trotse eigenaar noemen van uitkijktoren ‘de Klot’. In natuurgebied ‘De Maatjes’ kijk je vanop de toren uit over het oude turfgebied en de omgeving. Deze plek gonst trouwens van de geschiedenis: tijdens WO I stond hier de Dodendraad die Belgen moest verhinderen naar het neutrale Nederland te vluchten, met alle gevolgen van dien. (Let op: de uitkijktoren is momenteel helaas niet toegankelijk)

Verder zijn Wuustwezel en haar deelgemeenten rijk aan erfgoed, kan je er prachtig wandelen door velden & bossen en kan je er ook heel wat interessante kilometers op de fiets afleggen. Blijf je langer dan 1 dag? Geen probleem, we hebben voldoende mogelijkheden om de nacht door te brengen, te ontbijten of te dineren. Meer info in ons toeristisch kantoor of op deze website.

 

Dienst Toerisme

Ons toeristisch kantoor is, samen met de bibliotheek, gevestigd in de Gasthuishoeve. De 'Poort naar het Platteland' is de toepasselijke naam geworden voor het kantoor. Wuustwezel is immers een uitgesproken plattelandsgemeente waar nog veel land- en tuinbouwers actief zijn. Vanuit het toeristisch kantoor stap je letterlijk het platteland binnen.

De onthaalruimte van het gebouw doet dienst als informatiekantoor, maar ook als ontmoetingsruimte. Je vindt er folders en flyers over toeristische activiteiten in de buurt of je kan er rustig de krant lezen bij een kopje koffie. Het zaaltje achteraan, met zicht op het platteland, wordt ingezet voor lezingen & tentoonstellingen.

Leesruimte poort naar het platteland