Bewegen Op Verwijzing

Vind je het moeilijk om voldoende te bewegen? Zit je dagelijks uren aan een bureau gekluisterd? Kriebelt het om meer te bewegen maar weet je niet meteen hoe eraan te beginnen? Dan is de beweegcoach iets voor jou! In Wuustwezel is dat Noortje Aernouts. 

Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners die te weinig bewegen doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen. Tijdelijk kan je ook bij een BOV-coach terecht zonder doorverwijsbrief... de dokters hebben momenteel namelijk een andere prioriteit. 

‘Bewegen Op Verwijzing’ zet de 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico aan het bewegen. Huisdokters verwijzen patiënten door naar een coach die een beweegplan op maat samenstelt: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. 

Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding. Het is de bedoeling dat de deelnemers nadien hun weg naar een actiever leven zelfstandig kan verderzetten.

Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Je betaalt de coach maar 5 euro per kwartier voor een individuele sessie. Heeft de deelnemer recht op een verhoogde tegemoetkoming? Dan krijgt hij een extra korting en betaalt slechts 1 euro per kwartier.

Praktisch

Voor wie?  Voor mensen die de hele dag zitten of  minder dan 30 minuten bewegen.

Hoe? Je huisarts verwijst je normaal door. Tijdelijk kan jij bij je BOV coach terecht zonder verwijsbrief!

Prijs? 5 euro per kwartier, verhoogde tegemoetkoming 1 euro per kwartier.

De voordelen van bewegen zijn al meer dan eens bewezen: het is goed voor je gezondheid, je voelt je beter in je vel, je komt vaker buiten en je hebt meer sociaal contact.