De culturele infrastructuur in Wuustwezel

Het gemeentebestuur stelt heel wat zalen en gebouwen ter beschikking van het verenigingsleven. Via de module zaalreservaties kan je deze afhuren. Er zijn verschillende tarieven voor erkende en niet-erkende verenigingen. Privéfeestjes zijn niet toegestaan.

Hieronder vind je een lijst van de culturele infrastructuur die ter beschikking staat van het verenigingsleven. Er is in deze gebouwen geen telefoonpermanentie.

Wuustwezel-centrum

GC Kadans

GC Kadans

GC KadansGC Kadans

Achter d'Hoven 15
tel.: 03 690 46 49

Stratenplan

 

Hier kan de theaterzaal met 250 zitplaatsen gehuurd worden, de foyer, de balletklas, of een combinatie van deze.   De billijke vergoeding voor achtergrondmuziek tijdens de pauze is inbegrepen.  SABAM voor de voorstelling moet je zelf regelen. Er is een vaste brouwer verbonden aan Kadans.  Het aanvraagformulier vind je hier. Een plan van de zaal vind je hier 

GC Blommaert

GC Blommaert

GC BlommaertGC Blommaert

Gemeentepark 22
tel.: 03 690 46 81

stratenplan
 

In GC Blommaert vind je op het gelijkvloers de raadzaal, 't Hofke is een kleine vergaderruimte, en Weerijs en Spiegel zijn grote multifunctionele ruimten.  Op de eerste verdieping zijn er 4 kleinere vergaderruimtes : Bouwke, Bunder, Gagel en Moerken.  Deze laatste 3 kunnen met behulp van verschuifbare wanden omgebouwd worden tot een kleine, middelgrote of grote ruimte.

Vrij atelier

Vrij atelier

Het Vrij Atelier in Baan 20 te WuustwezelVrij Atelier

Baan 20 
geen telefoon

stratenplan

 

Deze atelierruimte kan gebruikt worden door Wuustwezelse kunstenaars tussen 10u en 22u.

Sterbos

Wijkhuis Sterbos

Wijkhuis Sterbos

Het Wijkhuis van SterbosWijkhuis Sterbos

Molenheide 3
geen telefoon

stratenplan

 

De helft van het gebouw bestaat uit jeugdlokalen van Jeugdster en behoort niet aan de gemeente.  Het gemeentelijke gedeelte biedt een vaste stek aan Stekelbees, de voor- en naschoolse kinderopvang. Het andere gedeelte met toog en keuken kan gehuurd worden.

Loenhout

GC Tiendenschuur

GC Tiendenschuur

GC TiendenschuurGC Tiendenschuur

Kerkblokstraat 4
geen telefoon

stratenplan
 

De Tiendenschuur is een historisch gebouwtje waar vroeger de opslag van de tienden gebeurde.  Dat was een tiende deel van de oogst dat als belasting verschuldigd was.  Nu doet het dienst als lokaal voor de verenigingen.  Er is één zaal en een kleine keuken.

Wijkhuis Loenhout

Wijkhuis Loenhout

Wijkhuis Loenhout

Brechtseweg 29
tel.: 03 236 58 69

stratenplan

 

Het wijkhuis van Loenhout was voor de fusie het gemeentehuis van Loenhout.  Achter het wijkhuis vind je sportpark De Dorens. In het gebouw is een lokaal dienstencentrum gehuisvest. Buiten de kantoren zijn de lokalen na reservering beschikbaar voor verenigingen. 

Parochiezaal Loenhout

Parochiezaal Loenhout

Parochiecentrum LoenhoutParochiezaal Loenhout

Stoffezandstraat 15
geen telefoon

stratenplan

 

Op 1 januari 2012 heeft het gemeentebestuur het beheer van deze parochiezaal overgenomen van de vzw Parochiale Werken Loenhout. De parochiezaal zal dienstig zijn voor het schoolgebeuren (turnklas, refter, animatielokaal, ...) maar zal ook verder ter beschikking blijven van het verenigingsleven. Er zullen evenwel geen bals meer georganiseerd kunnen worden, noch zal ze verhuurd worden voor privé-doeleinden.

Gooreind

GC 't Schoolhuis

GC 't Schoolhuis

GC 't SchoolhuisGC 't Schoolhuis

Theo Verellenlaan 88
tel.: 03 690 46 72

stratenplan
 

Dit gebouw biedt onderdak aan de Gooreindse afdeling van de bibliotheek,  de Gooreindse afdeling van de academie voor muziek, woord en dans, een grote fuifzaal met tapinstallatie. Er is een vaste drankleverancier. Daarnaast zijn er nog een paar kleinere lokalen die gehuurd kunnen worden door de verenigingen.

GC 't Klepke

GC 't Klepke

GC 't KlepkeGC 't Klepke

Theo Verellenlaan 90
geen telefoon

stratenplan

 

Het vroegere jeugdhuis werd met hulp van plaatselijke vrijwilligers omgebouwd tot een polyvalente ruimte. er is een keuken met toog. Er is een vaste drankenleverancier.

GC Vormingscentrum 't Gasthuis

GC Vormingscentrum 't Gasthuis

Vormingscentrum 't GasthuisGC Vormingscentrum 't Gasthuis

Gasthuisstraat 7
geen telefoon

stratenplan

 

In het vormingscentrum bevinden zich verschillende atelierruimten waar plaatselijke kunstenaars hun creativiteit kunnen botvieren.  Er zijn ook vergaderlokalen en een cafetaria die ter beschikking staan van het verenigingsleven.