Wandelen

Via de kaart ‘wandelnetwerk Kempense Heide’ bepaal je zelf je wandeltocht over de mooiste wandelwegen in Brecht, Brasschaat, Essen, Kalmthout, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel. Deze en andere (aansluitende) wandelkaarten kan je verkrijgen in de Poort naar het Platteland voor 8 euro. Je vindt er ook telkens een inspiratieboekje bij met suggestielussen en tips uit de regio.

 © Mie De Backer

 

Wuustwezel heeft ook 8 themawandelingen binnen de eigen grenzen. De wandelbrochure 'Wandelen in Wuustwezel' is te koop in de Poort naar het Platteland aan 3 euro.


 

 

Andere mooie wandelgebieden in Wuustwezel

 

Buiten Wuustwezel

De mooie zomer is weer voorbij, dat klopt. Maarrr er zullen gelegenheden genoeg zijn om onze eigen Kempense natuur in te trekken tijdens de herfst en de winter! Inspiratie nodig? Haal de gloednieuwe Lekkerstappen Wandelgids met bijna 50 wandelingen in de bibliotheek.

Het werkt als volgt:

  • Je vraagt een routebeschrijving tijdens de openingsuren bij één van de deelnemende horecazaken of bij de toeristische dienst.
  • Je betaalt 5 euro en ontvangt daarvoor een huisproever of een tegoedbon.
  • Tijdens de tocht beantwoord je drie vragen en zet je vier foto’s in de juiste volgorde.
  • Bij aankomst steek je het deelnemingsformulier in de urne waarmee je meteen kans maakt op een waardebon van 25 euro bij de zaak in kwestie.
  • Telkens je een deelnemingsformulier koopt, krijg je een stempel op jouw wandelkaart, die ook ter plaatse te verkrijgen is. Met vijf stempels is de kaart vol en maak je kans op één van de hoofdprijzen. Daarna begin je gewoon aan je volgende spaarkaart.

De wandelgids is gratis te verkrijgen bij de toeristische dienst van Wuustwezel.