De jeugdverenigingen in Wuustwezel

Wuustwezel telt veel verschillende jeugdverenigingen verspreid over heel de gemeente. Kinderen en jongeren kunnen er terecht voor geweldige spelactiviteiten, maar ook op creatief vlak valt er heel wat te beleven. Je vindt alle jeugdverenigingen terug via de verenigingenmodule of op de jeugddienst.

Erkende jeugdverenigingen hebben recht op subsidies voor hun werking. Elke erkende jeugdvereniging krijgt eenzelfde basistoelage (afhankelijk van het totaal aantal erkende jeugdverenigingen), een werkingstoelage obv aantal leden, activiteiten, (hoofd)animatorattesten en nog een aantal andere gegevens en een kwalitatieve toelage voor de inzet op 1, 2 of 3 van de kwalitatieve thema's, jaarlijks gekozen door de jeugdraad. Voor meer info hierover kan je terecht bij de jeugddienst in het gemeentehuis, via jeugd@wuustwezel.be of 03 690 46 27. Het reglement kan je hieronder raadplegen.

Lokaal bestuur Wuustwezel hecht ook veel belang aan de veiligheid van jeugdlokalen. Jeugdvereningen kunnen bij verbouwingen en herstellingen beroep doen op een gemeentelijke toelage.

Meer informatie hierover en het aanvraagformulier vind je hieronder of bij de jeugddienst.